Har du husket at tjekke vandets kvalitet?

Få fingre i den rigtige vandbehandling til at sikre den bedste vandkvalitet i din spa eller pool. God hygiejne og vandets klarhed er nemlig altafgørende for den gode badeoplevelse. Find her de vigtigste produkter til rengøring og vandbehandling i din spa eller pool. Har du spørgsmål til kemi og dosering, er du velkommen til at kontakte os

Den bedste vandkvalitet i din spa og swimmingpool er vigtig

Som pool og/eller spa ejer er det yderst vigtigt at have styr på vandbehandling. Er vandet ikke af god kvalitet, ødelægges badeoplevelsen og der er grundlæggende fare for infektioner og sygdomme. Kemi, filtrering og rengøring er yderst vigtig for at forebygge og undgå. Gå ikke i panik, hvis nedenstående scenarier opstår:

Hvorfor er vandet i mælkeagtig og uklar / hvid?

Sørg for at neutralisere vandets pH-værdi, så den ligger mellem 7 og 7,4 – Brug pH plus eller pH minus

Det uklare vand opstår som følge af små mikroorganismer, som ikke kan fanges af filtret. For at fjerne disse mikroorganismer, bør du tilsætte flokningsmiddel. Ved at bruge flokningsmiddel samles mikroorganismerne i større gruppering, der bedre kan suges op fra poolens bund med bundsuger. Har du tilkoblet sandfilter, opsamles mikroorganismerne i dette, når du har tilsat flokningsmiddel. Husk at lade pumpen køre kontinuerligt.

Hvorfor er vandet grønt?

Den grønne farve skyldes algevækst i vandet. Denne vækst opstår helt naturligt, hvis klorniveauet er blevet for lavt og især efter en periode med dejligt og varmt vejr.

Sørg for at neutralisere vandets pH-værdi, så den ligger mellem 7 og 7,4 – Brug pH plus eller pH minus – Returskyld sandfilteret for at fjerne urenheder og tilfør klorgranulat til skimmer. Kloren binder sig til algerne som derved nedbrydes.

Hvorfor er sider og bund glatte / slimede?

Der er i gangværende bakterie eller algevækst. Sørg for at neutralisere vandets pH-værdi, så den ligger mellem 7 og 7,4 – Brug pH plus eller pH minus – Giv vandet en chokkloring med 15 g/m³. Børst og støvsug både bund og alle sider.