Infrarød løsning, der hjælper til afslapning og bedre helbred

Den sikre og meget enkle løsning for kroppens dybere velære er en infrarød oplevelse. De infrarøde produkter er designet til at give gennemtrængende varme, så du kan få kroppen i ro, komme dig og opnå fornyet energi.

Fordelene ved infrarød er bevist mange: Øget immunforsvar, afgiftning af kroppen, reducering af stress og fornyet energi. Dertil kommer, at blodtrykket sænkes, og du opnår en rar fornemmelse af at være yngre og stærkere. Som positivt ekstra kan en session i f.eks. infrarød sauna forbrænde op til 600 kalorier.

DuoLine ApS står klar med hjælp, hvis du har interesse i at etablere infrarød i dit kommende eller allerede installerede wellness miljø – privat eller i sommerhuset – Kontakt DuoLine

Hvad er infrarødt lys?

Infrarødt lys eller infrarød stråling er den del af det elektromagnetiske spektrum, der kommer efter lys, vi ser med det blotte øje – med bølgelængder mellem 740 nanometer og en millimeter. Det infrarøde lys er opdelt i nær-infrarød og langbølge infrarød. Alt organisk materiale, som indeholder væske, optager langbølge infrarødt lys som varme. Kroppen, som består af omkring 60% vand optager også størstedelen af infrarødt lys som varme.

Solen er den største kilde til infrarødt lys, men infrarødt lys skal ikke forveksles med den skadelige ultraviolet (UV) stråling, der er placeret på modsatte side af det elektromagnetiske spektrum. Forestil dig forårssolens varme stråler, der giver kroppen varme, selvom om det stadig er koldt i luften. Dejligt, er det ikke? Det er infrarødt lys. Forsvinder solen bag en sky, forsvinder varmen fra kroppen også. Knap så rart!
Nærinfrarødt lys giver ikke varme, men gør godt for krop og hud.

Du kan udsætte dig selv for infrarødt lys så meget, som du vil. Den infrarøde stråling bruges allerede i bl.a. sundhedssektoren. Her anvendes IR-stråling blandt andet til at opvarme nyfødte babyer i neonatal. Fysioterapi og kiropraktik anvender IR-stråling til at blødgøre muskler og led og lindre smerter. Ved tandmedicinsk brug har IR-stråling en helbredende evne.

Forskellige typer infrarødt lys

IR-stråling kan komme fra flere forskellige mekanismer og kan give varierende typer oplevelser. Ved laserteknologi er IR brugt ved bølgelængder med både synlig og usynligt IR lys. I infrarøde saunaer er det oftest i forbindelse med varmeapparater, der udsteder den lange IR-bølgestråling. Saunaerne fra Nordic Relax har begge slags. De er nemlig udstyret med såkaldte fuldspektre lamper, der giver mulighed for at opleve alle fordelene ved hele det infrarøde spektrum. Fra kortbølge nærinfrarødlys til langbølge infrarøde lys.

Det giver ro til smertelindring, boost af immunforsvar, grobund for lavere blodtryk, reduction af stress, energioptimering, blødere hud med mere elasticitet, og faktisk også en stærkere krop.

Er du bekymret for elektromagnetiske felter?

Som bosat på planeten jorden, udsættes vi dagligt for elektromagnetisk stråling. Der er ingen risici forbundet med at udsætte sig for svage elektromagnetiske felter. De infrarøde saunaer fra Nordic Relax udleder mellem <1 og 35 mG. Til sammenligning udleder en støvsuger omkring 60 mG.

 

5 grunde til at investere i infrarødt velbehag

  1. Styrk immunforsvaret: Både infrarød sauna og traditionel sauna er godt for immunforsvaret. I den traditionelle sauna giver kroppen modstand for at holde varmen ude, mens kroppen i en infrarød sauna forsøger at udligne temperaturen og komme af med overskudsvarme. Det fører til øget blodcirkulation og kroppen sveder. Kroppens kernetemperatur hæves, og antallet af hvide blodlegemer øges. Hvide blodlegemer er en del af kroppens immunsystem.
  2. Krops detox: Din lever og nyre gør et fremragende job med at rense kroppens indre, men huden, som er kroppens største organ, overses. Gennem porer kan huden rense kroppen for metaller som bly, kviksølv, nikkel og cadmium – uden brug af leveren. Ved den infrarøde varmebehandling sveder kroppen betydeligt. Den dybe sveden bidrager til renselse/afgiftning, hvor effekten oftest vil være fornyet energi og reduktion af småkrampe.
  3. Reducér stress: Regelmæssig brug af infrarød kan bidrage til reduceret stress. Den intime stund med eget selskab i behagelig varme er medvirkende årsag, men den lysterapi, der følger med ved Nordic Relax saunaerne, kan også hjælpe. Et bad i grønt løs har beroligende effekt, mens det røde lys virker energigivende. Ved den usædvanligt bløde varme fra den infrarøde stråling får kroppen hjælp til at afspænde i musklerne. Flere vil opleve ligefrem at falde i søvn efter kort tid.
  4. Smertelindring: Den dybdegående varmebehandling kan være medvirkende til lindring og opløsning af smertetilstande som følge af stive led, stiv muskulatur, hævelse og hudsygdomme.
  5. Yngre, stærkere, smukkere: Ved at opholde dig i en infrarød kabine øges blodcirkulationen, mens giftstoffer og affald svedes ud. Varmen medvirker en blødere og mere elastisk hus, hvilket kan være helende for hudproblemer som tør hud, akne og cellulite. Øget elasticitet modvirker også ældningstegn som f.eks. rynker. Når huden udsættes for infrarøde stråler vil kollagenproduktion øges og dermed opleves mere elasticitet og glød. Afspænding er præcist lige så vigtigt for kroppen, som fysisk aktivitet, når du vil være stærkere og hurtigere. Infrarød sauna lader kroppen restituere, så den igen kan performe.