Træd et skridt ud af ræset og op i et dejlig varmt vildmarksbad

Et vildmarksbad er wellness til dig, der elsker naturen og det sociale udeliv. Nyd at kunne trække dig tilbage på alle tider af døgnet. Eller inviter familie og venner ned i det opvarmede kar.

Drømmer du om et vildmarksbad hjemme eller på fritidsgrunden, så kig i vores sortiment. Har du brug for assistance til at vælge dét vildmarksbad, der passer til dine behov, så tøv ikke med at tage kontakt – Kontakt DuoLine

Kom tættere på den vilde natur med et vildmarksbad

Et vildmarksbad er, som navnet antyder, nemlig ideelt i naturhaven, på landet eller i sommerhuset. Det kendetegnende ved vildmarksbadet er, at det oftest er beklædt med træ, og så opvarmes der modsat udespaen med en brænde-, el- eller gasovn. Vi har blandt kigget til Finland for at finde de bedste og mest originale vildmarksbade til vores danske marked. Mest fordi, de bare kan noget med den vilde natur i Finland, men også fordi de produkter, de leverer er af virkelig god kvalitet.

Det er muligt at få vildmarkskar med eller uden polyethylen på indersiden. Vi har valgt ikke at have et kar af rent træ i vores webshop, da vi vurderer, at rengøringen er nemmest med kar, hvor der er en aftørringsvenlig inderside. Det er bedst for hygiejnen. Ønsker du alligevel et træ kar, så kontakt os… for det kan godt skaffes! Begge typer kar er meget naturlige af udseende og uanset inderside, går de let i ét med naturen. Især, hvis der vælges en træsort, der med tiden får en flot patina.

Et vildmarksbad kan bruges af alle, men hvad er et vildmarksbad?

Vildmarksbad, hot tub, udebad, finsk badekar, kannibalgryde. Betegnelserne er mange, produktet er det samme! Faktisk er vildmarksbadet, lige som spabadet, den perfekte mulighed til at nyde en rolig stund alene eller sammen med familie og venner. Vildmarksbadet adskiller sig fra andre udendørs bad ved at være en der til egnet “balje” opført i træ samt ved opvarmningsdelen, der umiddelbart sker ved brænde-, el- eller gasovn. Det varme vand virker afslappende og kan lindre smerter. Især ved vintertide kan skiftet fra den kolde luft til den varme balje gøre underværker for humøret og velvære. Udover det, så vil det i den rette opsætning også berolige kroppen og være en god optakt til en dyb og rolig nattesøvn. Vildmarksbadet har fået sit navn, da det oprindeligt blev brugt i vildmarken, men efterhånden som karrets popularitet har fået sit indtog i Danmark, er der ingen begrænsning for, hvor vildmarksbadet kan stilles op. I dag er der en del vildmarksbade i de danske baghaver eller ved sommerhuset. Et vildmarksbad kan dertil også nemt fungere som koldt-vandskar.

Et vildmarksbad fra Kirami (med mindre andet er ønsket) leveres med en skal af varmebehandlet træ (også kaldet Thermowood, der giver karret ekstra holdbarhed og  med tiden får den flotteste rustikke patina.

Hvor kan jeg stille mit vildmarksbad?

Du kan egentlig stille dit Kirami vildmarksbad, hvor du har lyst, for det kræver ikke strøm. Det anbefales dog, at underfladen, hvor badet skal stå er plant og fast. Er underlaget ujævnt kan det resultere i revner eller skævheder, når vandet er fyldt i. Underlaget kan være fliser, træterrasse, grus eller cement. Stil det helst, så der er mulighed for luftcirkulation under badet. Uden luft kan der opstå skimmel, mug og svamp som vil være ødelæggende for oplevelsen og materialet.

Et Kirami vildmarksbad leveres med udvendig ovn

Den udvendige ovn giver langt mere plads i karret til at flere kan gæste badet. Selvom en indvendig ovn kan have hurtigere opvarmningstid, så betyder en indvendig ovn også plads til færre personer. Kirami vildmarksbad leveres med udvendig brændeovn, der er nemme at fyre op i og vedligeholde og hyggelige at kigge på i månens skær. Opvarmningstid er forskellig i forhold til vildmarksbadets størrelse. Typisk vil det tage 3-5 timer at varme op.

Kirami har sørget for ovne med udvidet levetid med en indbygget Aluminiumsanode

Alle vildmarksbade (og saunaer) fra Kirami er omhyggeligt håndbygget i Finland og som de eneste i verden leveres de vejrbestandige marine aluminiumsovne med en indbygget magnesiumanode. Magnesium anode stangen beskytter vildmarksbadets ovn fra erosion forårsaget af klor og havvand. Stangen kontrolleres og udskiftes årligt, hvilket er vigtigt for opretholdelse af produktgarantien. Passer til ovne på Kirami vildmarksbad.

Skal jeg vælge et vildmarksbad frem for et udespa?

Du skal vurdere, hvad det helt præcis er, at dit udebad skal kunne gøre for dig. Er du til stille vand, rolig atmosfære og omgivelser i pagt med naturen, hvor brændeovnens flammer giver den ekstra hygge? Så er et vildmarksbad nok at foretrække. Her føler man sig mest i pagt med naturen og kommer ned på jorden, som da omverdenen ikke var så stressende at tage del i. – Et vildmarksbad kan placeres hvor som helst, hvor en udespa skal bruge strøm og rørføring.

Rengøring af vildmarksbad

Det er vigtigt at holde vildmarksbadet rent. Kemikalier hjælper med at fjerne bakterier i vandet og forlænger brugen af det samme badevand, men urenheder, der sætter sig på indersiden af badet forsvinder ikke helt. Anvendes det samme vand i gennem længere tid, er det vigtigt at holde øje med pH-værdien, der skal være mellem 7,0 og 7,4. Hverken højere eller lavere. På grund af stillestående vand (uden filteranlæg) vil vandet skulle skiftes oftere end i et spabad.

Hygiejne betyder rigtig meget

Derfor anbefales det, at der inden badning foretages en grundig afvaskning med sæbe af hele kroppen, som efterfølgende skylles grundigt af. Afvaskningen er vigtig, da en uvasket person forurener vandet ca. 200 gange mere end en afvasket person. Se guides for vedligehold af vand i vildmarksbad

Vi anbefaler at stillestående vand står max. en uge.

Tilbud på vildmarksbad

Vi kan sagtens have gode tilbud på vores Kirami vildmarksbad. Kom forbi vores showroom på Vadehavsvej 1, 6852 Billum og se, om der er tilbud i udstillingen eller følg med på vores sociale medier eller tilmeld nyhedsbrev nederst på duoline.dk, hvor vi ofte kører kampagner. Du er selvfølgelig også velkommen til at ringe til os på +45 7527 2121. Vores vildmarksbad er i forvejen konkurrencedygtige i forhold til den gode kvalitet. Så hvis vi kører kampagnetilbud, vil du per automatik gøre en rigtig god handel.